28-12-2012

Iconen schilderen op Kreta met Jan Verdonk in 2013



Beste icoonschilder,

Aanstaande mei 2013 geeft Jan Verdonk een schildercursus op een fantastische locatie.
We gaan iconen schilderen in het pittoreske dorpje Mirtos aan de zuidkust van Kreta. In mei is het daar aangenaam lenteweer.
Je zit middenin de Kretenzische traditie, want Jan Verdonk onderwijst volgens deze eeuwenoude Griekse techniek.
Behalve veel schildertijd (minimaal drie uur per dag, je schildert op deze reis een icoon die gegarandeerd af komt) is er ruimte voor (georganiseerde) excursies naar kloosters, iconen-ateliers, musea en kerken. De omgeving van Mirtos is prachtig en leent zich voor mooie wandelingen.
De bonus van de iconenreis is dat we het Griekse Paasfeest meemaken.
Jan geeft tijdens de reis een aantal lezingen over de geschiedenis van de Griekse iconen en de Kretenzische geschiedenis. Hij tolkt graag in het contact met de bevolking. Ook leert hij de groep de Griekse Paashymne.
De iconenreis vindt plaats van maandag 29 april tot maandag 13 mei 2013.

De reis kost € 947,-
Dat is inclusief:
· Schilderles op locatie in het dorp Mirtos: 39 à 42 uur in totaal. Deelnemers kunnen kiezen uit zes te schilderen iconen (verschillende niveaus, afgestemd op de groep).
· Verblijf in een eenpersoons studio in Mirtos voorzien van alle comfort (eenvoudig).
· Transfer van Heraklion luchthaven naar Mirtos vv. Behalve wanneer je kiest voor een andere dan de geselecteerde Transavia-vlucht Welkomstmaaltijd op de eerste avond.
De prijs is exclusief:
· Materiaalkosten à € 59,-, ter plaatste te voldoen bij Jan. Het materiaal bestaat uit: een geprepareerde mahoniehouten plank, iconenvoorbeeld + werktekening, voortekeningen, bladgoud en pigment. Materiaalkosten voor gevorderden in overleg.
· Vlucht Schiphol-Heraklion VV
· Maaltijden.
· ‘Verre’ excursies waarvoor vervoer e.d. geregeld moet worden.
· Annuleringsverzekering.
Wie mee wil op iconenreis en boekt vóór 15 januari 2013, 23.59 uur is een Early Bird en betaalt geen € 947,- maar € 897,-.
Aanmelden doe je per mail bij Nelia, n.e.langeveld@online.nl
Vermeld in de mail naam, adres en telefoon en of je een beginnend of gevorderd icoonschilder bent.
Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving plus het verzoek € 100,- over te maken. Dit bedrag is je inschrijfgeld en kan niet worden gerestitueerd.
In de bevestigingsmail hoor je tevens hoe je de vliegreis naar Heraklion boekt. De reis boek je zelf bij Transavia. We streven ernaar met elkaar in hetzelfde vliegtuig te zitten. Daarom is het verstandig zo snel mogelijk te boeken. Vanzelfsprekend is een ieder vrij vanaf een ander vliegveld te reizen. Transavia is wel het goedkoopste en vliegt vanaf Schiphol.
Begin februari 2013 ontvang je een mail met daarin het complete programma.
Jan maakt op dit moment een inventarisatie van de excursiemogelijkheden. Excursies zijn niet bij de prijs inbegrepen. Behalve natuurlijk die in de buurt waar we naartoe kunnen wandelen. Deelname aan excursies is vanzelfsprekend op vrijwillige basis.
Heb je vragen? Voor álle vragen (ook die over het schilderen zelf) mail je naar Nelia, n.e.langeveld@online.nl. Zij zorgt dat de vraag belandt bij de juiste persoon.
Hartelijke groet,
Jan Verdonk
Nelia Langeveld
Marleen Janssen

PS 1 Alvast wat sfeer snuiven? Tik ‘Mirtos’ in op YouTube en waan je op Kreta. Iets over het dorp: Mirtos is een sfeervol en gastvrij dorp, gelegen aan zee. Alles is overzichtelijk, snel te vinden, maar vooral op en top Kretens.
De bevolking, ongeveer 700 mensen, vindt het leuk om vakantiegasten te hebben, maar gaat ook gewoon haar eigen gang. Lawaaierige uitgaansgelegenheden vind je er niet, wel kafenions waaruit Griekse muziek klinkt. Mirtos beschikt over ruim twaalf restaurants, twee supermarkten, een slager en een bakker. Ook zijn er winkeltjes met kleding, sieraden, glas- en aardewerk.

PS 2 De icoonschilders verblijven in studio’s in het dorp Mirtos die sfeervol zijn ingericht. Alle studio's hebben goede bedden, een badkamer en een goed ingericht keukentje. Er is een kookplaat en een waterkoker. Regelmatig wordt de studio schoongemaakt en krijg je nieuw linnengoed, bestaande uit bedlinnen, handdoeken, een keukenhanddoek en droogdoek. Een schoonmaaksetje met afwasborstel, doekje en sponsje ligt bij aankomst klaar. Bij Villa Mertiza kun je indien gewenst ontbijten en gebruik maken van internet en bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten